Гърция съобщи, че са далеч от разрешаване на дългогодишния спор за

...
Гърция съобщи, че са далеч от разрешаване на дългогодишния спор за
Коментари Харесай

Далеч сме от разрешаване на спора с Македония, подчерта Атина

Гърция заяви, че са   " надалеч " от разрешаване на дългогодишния спор за името с Македония , макар че е реализиран прогрес сред двете страни по време на договарянията, осведоми " Ройтерс ".

Спорът е от 1991 година, когато Македония разгласи самостоятелност от разпадащата се Югославия. Гърция отхвърля да я признае с името Македония, защото с него Скопие демонстрира, че  има териториални искания към северна гръцка област със същото име. Атина блокира опитите на Македония да се причисли към НАТО и Европейски Съюз.

По време на нашите продължаващи договаряния със съседите ни има забележителен прогрес, само че към момента сме надалеч от привършване на договарянията и реализиране на съглашение, сподели представителят на гръцкото държавно управление.

Премиерите на Гърция и Македония се  чака да беседват в коридорите на срещата на върха ЕС-Западните Балкани  в България в четвъртък.

Говорителят на гръцкото държавно управление разяснява, че срещата ще бъде " доста потребна и значима ", само че двете страни би трябвало да  проведат нов кръг договаряния за разрешаване на разногласието. / news.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР